Δίκαιο αλλοδαπών, Μη κατηγοριοποιημένο, Νομικές Συμβουλές

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών (άρθρο 193 Ν. 5078/2023)

Σήμερα 07.02.2024 άνοιξε η πλατφόρμα και είναι πλέον δυνατή η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση άδειας διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα και πληρούν τις προϋποθέσεις που εισάγει ο Ν. 5078/2023. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική άδεια χορηγείται με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Προσφορά εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για την απασχόληση τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου,
  • Διαμονή στην Ελλάδα έως και την 30η Νοεμβρίου 2023 χωρίς άδεια διαμονής,
  • Εξακολούθηση διαμονής στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα,
  • Συμπλήρωση τουλάχιστον τριών (3) ετών παραμονής στην Ελλάδα πριν από την υποβολή της αίτησης σύμφωνα με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αιτήσεις για την υπαγωγή των πολιτών τρίτων χωρών στον νέο νόμο δύνανται να υποβάλλονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται η προσκόμιση των εξής δικαιολογητικών: α. Διαβατήριο σε ισχύ, β. Αποδεικτικά τριετούς διαμονής στην Ελλάδα βέβαιης χρονολογίας και γ. Υπεύθυνη δήλωση εργοδότη περί της απασχόλησης του πολίτη τρίτης χώρας με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Περισσότερα για τις προϋποθέσεις και για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων βάσει του νέου νόμου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Έχετε τις προϋποθέσεις για να υποβάλετε αίτηση με βάση τον νέο νόμο ή θέλετε να δείτε αν δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση; Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

*Το γραφείο μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε πάσης φύσεως ζητήματα δικαίου αλλοδαπών και αδειών διαμονής (χορήγηση και ανανέωση αδειών διαμονής, μετακλήσεις, νομιμοποίηση παράνομων αλλοδαπών, κτήση ελληνικής ιθαγένειας, διαγραφή απελάσεων, αντιρρήσεις κατά κράτησης αλλοδαπών κ.ο.κ). Για περαιτέρω νομικές συμβουλές ή για την ανάθεση της υπόθεσής σας στο γραφείο μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2313 079293 ή με email στο info@siopi-law.gr. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται βάσει Κώδικα περί Δικηγόρων η παροχή νομικών συμβουλών άνευ της ανάλογης αμοιβής (άρθρο 57 Ν. 4194/2013)*

Δάφνη I. Σιώπη

Δικηγόρος LLM

 Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη

Τ. 2313 079293, 6977 568673

Ε. info@siopi-law.gr, dsiopi@siopi-law.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *